Je bent hier: Home | Netwerken | Zero Emissie

Zero Emissie

Netwerk Zero Emissie

Op weg naar uitstootvrij vervoer
Nadat eerder al convenanten en bestuursakkoorden op gebied van busvervoer en stadslogistiek getekend zijn, geeft het Klimaatakkoord nog duidelijker doelstellingen op het gebied emissieloos vervoer. De uitstoot van bussen, stadslogistiek, doelgroepen- en personenvervoer dient binnen afzienbare tijd tot nul gereduceerd te worden. Ambitieuze doelen die naast milieu- en gezondheidseffecten ook bij gaan dragen aan de bereikbaarheid, leefbaarheid, gezondheid en vitaliteit van (binnen)steden en regio’s.

Voor wie?
We verbiinden markt, kennis, overheid en gebruikers op het gebied van stadslogistiek en busvervoer in ons netwerk. In de toekomst staan ook doelgroepen- en personenvervoer op de agenda.

Hiertoe behoren:

  • Overheden, groot en klein, met de ambitie en doelstelling om de luchtkwaliteit in hun steden te verbeteren en de CO2-uitstoot tot 0 te reduceren.
  • Innovatoren, specialisten en kennisdragers die de noodzakelijke transitie kunnen helpen vormgeven.
  • Adviesbureaus, leveranciers en productontwikkelaars met de know-how om de doelstellingen te kunnen helpen realiseren

Met wie?
Ons netwerk bestaat uit een gemêleerd gezelschap met experts vanuit overheden, marktpartijen en adviesbureaus. Met mensen als: Jelmer de Wilde (Stevin Technology Consultants), Paul Broos (ElaadNL), Bas Dubois (Volvo Bus), Walther Ploos van Amstel (Hogeschool van Amsterdam), Gert-Jan Prummel (Rijkswaterstaat), Sjouke van der Vlugt (gemeente Groningen) en Anna Paulides (PostNL).

Sluit je aan bij ons netwerk
Wil je je aansluiten bij het Biind netwerk Zero Emissie? Dat kan op twee manieren:

  1. Meld je aan voor de maandelijkse update en blijf zo op de hoogte van de ontwikkelingen en activiteiten van het netwerk.
  2. Word lid en doe actief mee, bezoek de netwerkbijeenkomsten, ontvang korting op de Verbiindingsdag, praat via de Raad van Advies mee over de koers en inhoud, enzovoort.
/4347358/BI_1200x100_pagewide

Nieuws uit het netwerk