Over Biind

Het platform voor de fysieke leefomgeving

Klimaat, leefbaarheid, bereikbaarheid, duurzaamheid, verslimming, vergroening, vergrijzing. Stuk voor stuk grote uitdagingen in de fysieke leefomgeving die vragen om een bundeling van krachten. Biind brengt die krachten bij elkaar. Ben je werkzaam of geïnteresseerd in de fysieke leefomgeving? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Profiteer van kennis en inzichten van vakgenoten, breng je eigen vragen in tijdens bijeenkomsten of via social media, versterk je netwerk en groei.

Missie

Biind is het nieuwe netwerk voor gedreven professionals die elk vanuit hun eigen rol een bijdrage willen leveren aan een mooie, schone, veilige, bereikbare, prettige, groene leefomgeving. Biind faciliteert het gesprek en stimuleert de uitwisseling van kennis en ervaringen. Biind prikkelt en agendeert waar nodig.

Jij bepaalt

Biind werkt vraaggestuurd. Jij bepaalt waarover het gaat. Mail ons met je suggesties voor inspirerende verhalen of meld je aan voor een van onze netwerken, waarin we op detailniveau samenwerken aan een specifiek onderwerp: natuurinclusieve omgeving, duurzame stadslogistiek, toekomstgericht beheer, slimme samenleving of toegankelijkheid.

Biind is er voor jou. Dus doe mee, zodat we samen kunnen werken aan de toekomst van onze fysieke leefomgeving.

Ook brengen wij de belangrijkste schakels met elkaar in verbinding met onze partnerships. Bekijk hier onze mogelijkheden.

Thema's 2022

  • Beweegvriendelijke leefomgeving (januari)
  • Digitale leefomgeving (februari)
  • Inclusieve leefomgeving (maart)
  • Gezonde leefomgeving (april)
  • Actieve mobiliteit (mei)
  • Duurzame en circulaire leefomgeving (juni)
  • Integrale gebiedsontwikkeling (augustus)
  • Klimaat (september)
  • Duurzame  mobiliteit (oktober)
  • Natuurinclusief (november)

 

 

Gebruikersprofiel

Data afkomstig uit Biind monitor.

 
 
 

 
 

 

De activiteiten van Biind

 

 

 

Verbiindingsdag

Elk jaar ontmoeten leden, experts en partners elkaar op de Verbiindingsdag. Je praat bij, ontmoet, leert, deelt je kennis en ervaringen en aan het eind van de dag maak je concrete vervolgafspraken waar je zelf en het Biind netwerk verder mee gaat. De Verbiindingsdag is praktisch ingestoken, dus je gaat écht aan de slag in praktische workshops, masterclasses, best practices en debatten.

 

 

 

Themabijeenkomsten

Biind bespreekt door het jaar heen een aantal (top)thema’s als Klimaatadaptatie, Smart City, Toegankelijkheid, Groen en Smart Mobility. Twee keer per jaar via een themabijeenkomst waarin we met de belangrijkste onderwerpen in workshopverband aan de slag gaan.

 

 

 

Werkbezoek

Wat is er leuker dan over je plan, project, living lab, visie, innovatie te praten op de plek waar het allemaal gebeurt? Elk kwartaal gaan we op bezoek bij een van de leden en krijgen uit de eerste hand de nieuwste inzichten aangereikt.

 

 

 

Rondetafelgesprekken

Met tien specialisten écht op zoek naar antwoorden op prangende vragen. Geen genoegen nemen met halve antwoorden, elkaar uitdagen om net dat stapje extra te zetten. Dat zijn de rondetafelgesprekken van Biind die we een aantal keer per jaar met leden, experts en partners organiseren.

 

 

 

Trainingen

Onder leiding van deskundige spreker(s) een (halve) dag je kennis en vaardigheden updaten. Interactief, kleinschalig, relevant, praktisch toepasbaar en met inspirerende deelnemers.