Anne-mette Andersen

Anne-Mette Andersen omschrijft zichzelf als een ’onderzoekende maker’. Zij heeft zowel in de rol van adviseur als ontwerper, talrijke stedenbouwkundige en buitenruimte projecten uitgevoerd. Ze gebruikt tegenwoordig daarvoor haar eigen ontwikkelde tool, De 5 P’s (People, Profit, Planet, Place, Public) om waarde op meer vlakken tegelijk te creëren in nieuwe leefomgevingen. Ze werkt, als zelfstandige of in samenwerking met andere bureaus, binnen gezonde en toekomstbestendige gebiedsontwikkeling, buitenruimte ontwerp en co-creatie processen. 

Daarvoor put ze regelmatig uit de ervaring van haar land van herkomst, Denemarken. Klimaatadaptieve en natuurinclusieve leefomgevingen zijn de passie voor Anne-Mette Andersen geweest sinds ze aan blauw-groene structuren voor Vinexwijken ontwierp, circulair en verantwoord materiaalgebruik introduceerde ze al in 2000 met haar binnenstedelijke openbare ruimte ontwerpen en gezondheid wordt anno nu een steeds belangrijkere, overkoepelende thema voor AM Landskab.

Anne-Mette Andersen heeft het E-book “In 3 stappen naar succesvolle co-creatie met het AM Landskab Zandlopermodel” geschreven en ze geeft i.s.m. Acquire Publishing geregeld masterclasses in co-creatie voor ruimtelijke projecten.
 

Anne-Mette Andersen

Contactgegevens

Mobiel
Website