Geen files meer in de stad

maandag 14 oktober 2019
timer 3 min
Geen files meer in de stad

Toenemend ruimtegebrek en de klimaatdoelstellingen zorgen er voor dat veel steden hun vervoersdiensten uitbreiden en elektrificeren, schrijft Paul Bliek van ZF Services. Op Busworld, van 18 tot 23 oktober, presenteert het bedrijf twee producten die de transitie naar emissieloos ov kunnen versnellen.

Files, gebrek aan parkeerplaatsen, rijbeperkingen voor dieselauto's: steden zijn bang voor een verkeersinfarct en willen tegelijkertijd voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Daarom breiden veel steden hun lokale vervoerdiensten uit. Een netwerk van verschillende vervoermiddelen, dat zo coherent mogelijk moet zijn, moet mensen alle voordelen van mobiliteit bieden.

Met een gevarieerd aanbod van elektrische aandrijvingen voor alle voertuigsegmenten, evenals sensoren en besturingskasten voor autonome transportsystemen, ondersteunt ZF deze overgang naar emissiearm, veilig en slim openbaar vervoer. Op Busworld Europe, van 18 tot en met 23 oktober, presenteert de technologiegroep haar portfolio, inclusief de wereldpremière van de nieuwe generatie van het EcoLife automatische transmissiesysteem en een retrofit-oplossing voor de volledig elektrische busaandrijving CeTrax.

Elektrische oplossingen

De technologiegroep biedt oplossingen voor de elektrische aandrijving van voertuigen van alle groottes - van de compacte en krachtige Sachs RS pedelec-motor tot twee veelzijdige elektrische aandrijvingen voor gelede bussen.

De CeTrax

Enerzijds stelt de CeTrax elektrische centrale de aandrijving busfabrikanten in staat om bestaande voertuigmodellen te elektrificeren zonder grote wijzigingen aan het chassis, assen, statica of differentiëlen dankzij zijn "plug-and-drive"-benadering. Anderzijds is de AxTrax AVE elektrische portaalas, die al duizenden keren wereldwijd in serieproductie is uitgeprobeerd en getest, een aantrekkelijke oplossing voor busfabrikanten.

De AxTrax

Beide producten zijn ook geschikt voor de latere conversie van bestaande vloten naar elektrische aandrijvingen. Voor de e-troFit-oplossing van het engineeringbedrijf e-troFit GmbH draagt ​​ZF Aftermarket niet alleen bij aan de elektrische aandrijfas en het geschikte connectiviteitsplatform Openmatics als systeemleverancier, maar biedt het ook toegang tot het wereldwijde werkplaatsnetwerk.

Zowel CeTrax als AxTrax AVE leveren ZF als een gecoördineerd algeheel systeem in combinatie met omvormer en aandrijfregeling, waardoor de klant maximale prestaties, efficiëntie en levensduur wordt gegarandeerd.

Tegelijkertijd is het belangrijk voor ZF om de conventionele aandrijflijn nog efficiënter en minder vervuilend te maken. De groep slaagt hierin met de nieuwe generatie van het EcoLife automatische transmissiesysteem voor bussen. Het kan het brandstofverbruik met maximaal drie procent verminderen en viert zijn wereldpremière bij Busworld Europe in Brussel.

Autonome transportsystemen

In de toekomst zullen zelfrijdende vervoersystemen voor diensten voor het delen van ritten een andere belangrijke bijdrage leveren aan slimme stedelijke mobiliteit. ZF heeft een uitgebreide set camera-, radar- en lidarsensoren ontwikkeld, zodat deze robottaxi's betrouwbaar en veilig door het stadsverkeer kunnen navigeren. Met de KI-compatibele schakelkast ZF ProAI RoboThink biedt het bedrijf de krachtigste centrale computer in de auto-industrie.

In de joint venture e.GO Moove GmbH en samen met de Nederlandse mobiliteitsaanbieder 2getthere, waarin de groep in het voorjaar een meerderheid verwierf, werkt ZF aan verschillende autonome transportsystemen voor de stedelijke mobiliteit van de toekomst. ZF presenteert zijn oplossingen op Busworld Europe in Brussel, van 18 tot 23 oktober in hal 5, stand 506.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Geld geen voorwaarde voor ontstaan Blue Zone

4 apr om 12:08 uur

“Blue zones bestaan overal, niet alleen op de vijf bekende plekken op de wereld”, aldus professor Rudi…

Lees verder
flash_onNieuws

Maatschappelijke opbrengst van sporten en bewegen 2,76 keer hoger dan kosten

29 mrt om 08:54 uur

Investeren in sporten en bewegen loont en levert een maatschappelijke opbrengst op die 2,76 keer hoger is dan…

Lees verder
descriptionArtikel

Stappenplan naar gezonde gemeenten: praktische instrumenten en lessen uit onderzoek

28 mrt om 11:17 uur

Na ruim 4 jaar onderzoek naar gezondheidsverschillen en aanpakken in wijken en regio…

Lees verder
descriptionArtikel

‘Niet meer van crisis naar crisis struikelen’

27 mrt om 16:33 uur

Daan Zandbelt, stedenbouwkundige en partner bij bureau De Zwarte Hond, ziet dat we…

Lees verder
descriptionArtikel

Een ruimtelijke en sociale blik op de reis van de toekomst

26 mrt om 09:23 uur

Als het gaat om de toekomst van mobiliteit, denken sommige mensen aan drones voor personenvervoer. Anderen…

Lees verder
flash_onNieuws

Inschrijving Gezonde Buurt geopend

18 mrt om 10:25 uur

Ook in 2024 hebben Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG de ambitie om 15 Gezonde Buurten te ontwikkelen. …

Lees verder
descriptionArtikel

Project Klimaatadaptatie en Gezondheid biedt advies voor GGD'en

14 mrt om 14:27 uur

Hoe beperk je de gezondheidseffecten van klimaatverandering? Wat kunnen GGD-afdelingen zoals…

Lees verder
descriptionArtikel

Natuurlijk!Deelmobiliteit presenteert modelbepalingen voor reguleren deelvervoer in lokale wetgeving

13 mrt om 10:57 uur

Samenwerkingsprogramma Natuurlijk!Deelmobiliteit heeft modelbepalingen gespresenteerd die kunnen helpen bij het…

Lees verder