Geen files meer in de stad

maandag 14 oktober 2019
timer 3 min
Geen files meer in de stad

Toenemend ruimtegebrek en de klimaatdoelstellingen zorgen er voor dat veel steden hun vervoersdiensten uitbreiden en elektrificeren, schrijft Paul Bliek van ZF Services. Op Busworld, van 18 tot 23 oktober, presenteert het bedrijf twee producten die de transitie naar emissieloos ov kunnen versnellen.

Files, gebrek aan parkeerplaatsen, rijbeperkingen voor dieselauto's: steden zijn bang voor een verkeersinfarct en willen tegelijkertijd voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Daarom breiden veel steden hun lokale vervoerdiensten uit. Een netwerk van verschillende vervoermiddelen, dat zo coherent mogelijk moet zijn, moet mensen alle voordelen van mobiliteit bieden.

Met een gevarieerd aanbod van elektrische aandrijvingen voor alle voertuigsegmenten, evenals sensoren en besturingskasten voor autonome transportsystemen, ondersteunt ZF deze overgang naar emissiearm, veilig en slim openbaar vervoer. Op Busworld Europe, van 18 tot en met 23 oktober, presenteert de technologiegroep haar portfolio, inclusief de wereldpremière van de nieuwe generatie van het EcoLife automatische transmissiesysteem en een retrofit-oplossing voor de volledig elektrische busaandrijving CeTrax.

Elektrische oplossingen

De technologiegroep biedt oplossingen voor de elektrische aandrijving van voertuigen van alle groottes - van de compacte en krachtige Sachs RS pedelec-motor tot twee veelzijdige elektrische aandrijvingen voor gelede bussen.

De CeTrax

Enerzijds stelt de CeTrax elektrische centrale de aandrijving busfabrikanten in staat om bestaande voertuigmodellen te elektrificeren zonder grote wijzigingen aan het chassis, assen, statica of differentiëlen dankzij zijn "plug-and-drive"-benadering. Anderzijds is de AxTrax AVE elektrische portaalas, die al duizenden keren wereldwijd in serieproductie is uitgeprobeerd en getest, een aantrekkelijke oplossing voor busfabrikanten.

De AxTrax

Beide producten zijn ook geschikt voor de latere conversie van bestaande vloten naar elektrische aandrijvingen. Voor de e-troFit-oplossing van het engineeringbedrijf e-troFit GmbH draagt ​​ZF Aftermarket niet alleen bij aan de elektrische aandrijfas en het geschikte connectiviteitsplatform Openmatics als systeemleverancier, maar biedt het ook toegang tot het wereldwijde werkplaatsnetwerk.

Zowel CeTrax als AxTrax AVE leveren ZF als een gecoördineerd algeheel systeem in combinatie met omvormer en aandrijfregeling, waardoor de klant maximale prestaties, efficiëntie en levensduur wordt gegarandeerd.

Tegelijkertijd is het belangrijk voor ZF om de conventionele aandrijflijn nog efficiënter en minder vervuilend te maken. De groep slaagt hierin met de nieuwe generatie van het EcoLife automatische transmissiesysteem voor bussen. Het kan het brandstofverbruik met maximaal drie procent verminderen en viert zijn wereldpremière bij Busworld Europe in Brussel.

Autonome transportsystemen

In de toekomst zullen zelfrijdende vervoersystemen voor diensten voor het delen van ritten een andere belangrijke bijdrage leveren aan slimme stedelijke mobiliteit. ZF heeft een uitgebreide set camera-, radar- en lidarsensoren ontwikkeld, zodat deze robottaxi's betrouwbaar en veilig door het stadsverkeer kunnen navigeren. Met de KI-compatibele schakelkast ZF ProAI RoboThink biedt het bedrijf de krachtigste centrale computer in de auto-industrie.

In de joint venture e.GO Moove GmbH en samen met de Nederlandse mobiliteitsaanbieder 2getthere, waarin de groep in het voorjaar een meerderheid verwierf, werkt ZF aan verschillende autonome transportsystemen voor de stedelijke mobiliteit van de toekomst. ZF presenteert zijn oplossingen op Busworld Europe in Brussel, van 18 tot 23 oktober in hal 5, stand 506.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

flash_onNieuws

Uiteenlopende gemeentelijke plannen voor gezondheid via sport en bewegen

10 jul om 12:20 uur

De rol van sport en bewegen in de plannen van gemeenten voor het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA)…

Lees verder
descriptionArtikel

BioClock Consortium onderzoekt invloed van kunstlicht op biologische klok

3 jul om 16:16 uur

De gehele levende natuur bezit een biologische klok. Deze wordt ‘gelijk gezet’ door licht, van nature de…

Lees verder
flash_onNieuws

Schone Lucht Akkoord op koers voor gezondheidswinst

2 jul om 11:52 uur

Als alle plannen voor schonere lucht worden uitgevoerd, zullen Nederlanders in 2030 gemiddeld 2,5 tot 3,5…

Lees verder
flash_onNieuws

Amsterdammers met laag inkomen kwetsbaarder voor hittestress

19 jun om 12:27 uur

Amsterdammers met een laag inkomen hebben minder toegang tot verkoeling in de stad. Ze zijn hierdoor…

Lees verder
flash_onNieuws

Nederlandse welvaart in gevaar door gezondheidscrisis

19 jun om 11:54 uur

Er ontwikkelt zich een gezondheidsramp in Nederland, waarbij de welvaart in gevaar komt als er niet snel wordt…

Lees verder
flash_onNieuws

Nationaal Dashboard Biodiversiteit biedt blik op de staat Nederlandse natuur

30 mei om 19:16 uur

Een consortium van natuurorganisaties heeft vorige week op de Internationale Dag van de Biodiversiteit het…

Lees verder
descriptionArtikel

Buurtdashboard opgaven klimaatadaptatie gelanceerd

27 mei om 11:35 uur

Samen met de Hogeschool van Amsterdam en Climate Adaptation Services (CAS) ontwikkelde Deltares het…

Lees verder
flash_onNieuws

Update over gezondheidsrisico's door klimaatverandering

22 mei om 09:36 uur

De wereldwijde klimaatverandering heet ook in Nederland grote invloed. De gemiddelde temperatuur is de…

Lees verder