Top 10 best gelezen artikelen van 2019

woensdag 18 december 2019
timer 2 min
Top 10 best gelezen artikelen van 2019

Het jaar loopt op zijn eind, tijd om de balans op te maken. Dit zijn de tien best gelezen artikelen van 2019.

'Oplossingen voor afvang stikstof en ammoniak voorhanden'

Volgens wetenschapper Bob Ursem kunnen we nu al aan de slag met een vrijwel complete afvang van ammoniak en stikstof door nieuwe, op natuur gebaseerde technologieën.

Lees het hele artikel

 

‘Kijk niet naar regels, maar naar de toekomst’

In gemeente Boekel wordt in de komende jaren een ecodorp gebouwd door burgers. Voor het project worden veel regels versoepeld. Hoe gaat de gemeente hiermee om?

Lees het hele artikel

 

Van normen naar doen in natuurinclusief bouwen

Wij interviewden Erik Pasveer, hoofd Stedenbouw & Planologie bij gemeente Den Haag, over zijn missie om natuur te verweven met de stad.

Lees het hele artikel

 

Voetgangers krijgen voorrang in Rotterdam

Rotterdam zet fors in op voetgangersbeleid om verschillende opgaven het hoofd te bieden. Het internationale evenement Walk21 fungeerde als vliegwiel.

Lees het hele artikel

 

Leefbaarheid Nederlandse woningen in kaart gebracht

De leefbaarheid van alle Nederlandse woningen is inzichtelijk gemaakt in een 3D-kaart. De leefbaarheid wordt berekend door circa honderd indicatoren, zoals aanwezigheid van groen, aantal basisscholen en veiligheid.

Lees het hele artikel

 

Duurzame stadswijk erfenis Floriade

Almere is het hoofdpodium van de Floriade, die in 2022 opnieuw plaatsvindt. Het thema van deze editie is 'Groene stad van de toekomst'.

Lees het hele artikel

 

Nederland is klaar voor autonome shuttles

Nederland is klaar om autonome shuttles op lage snelheden door binnensteden te laten rijden, stelt professor Bart van Arem van de TU Delft.

Lees het hele artikel

 

De Omgevingswet: samenwerken essentieel

De Omgevingswet: samenwerken essentieelBiind organiseerde een rondetafel over de Omgevingswet. Welke stappen kunnen we morgen al zetten?

Lees het hele artikel

 

Shared Space vraagt om extra aandacht voor toegankelijkheid slechtzienden en blinden

Shared Space vraagt om extra aandacht van ontwerpers voor toegankelijkheid. Vooral blinden en slechtzienden raken het spoor wel eens bijster.

Lees het hele artikel

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.