7,5 miljard voor bereikbaarheid woonwijken

maandag 14 november 2022

Foto Shutterstock

Het kabinet heeft in het coalitieakkoord 7,5 miljard euro vrijgemaakt om nieuwe woonwijken bereikbaar te maken. De helft van dat bedrag gaat naar openbaar vervoer.

Een derde van de 7,5 miljard gaat naar de auto, tien procent wordt besteed aan betere fietspaden.

Het was al bekend dat het kabinet fors zou investeren in de bereikbaarheid van nieuwe woonwijken, nu is ook de verdeling van het budget duidelijk.

Het gaat zowel om nieuwe spoorlijnen, wegen en fietspaden, als om de verbetering en verdere ontwikkeling van bestaande verbindingen. Een deel van het geld gaat naar grote infrastructurele projecten, en een deel naar het versnellen van gemeentelijke en provinciale mobiliteitsmaatregelen bij nieuwe woningbouwprojecten.

De stikstofcrisis maakt dat de planning nog onduidelijk is. Ook het personeelstekort en stijgende bouwkosten zijn hierop van invloed.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.