Beheerder spil in stad van de toekomst

maandag 27 mei 2019
timer 2 min
Beheerder spil in stad van de toekomst

Onlangs ging het Biind Netwerk Toekomstgericht Beheer van start in Almere. In een eerste verkennend gesprek werd duidelijk dat de beheerder een belangrijke rol speelt in de huidige transities.

Dat de kick off van het netwerk Toekmstgericht Beheer in Almere plaatsvond is niet geheel toevallig. De stad loopt voorop als het gaat om het beheer van de openbare ruimte. Niet gehinderd door bagage uit het verleden kijken de beheerders vooral naar de toekomst. En die is soms ongewis. Dat maakt het voor beheerders lastig om plannen te maken, bijvoorbeeld als het gaat om het vervangen van het areaal. Aan de andere kant illustreert dit de noodzaak om aan tafel te gaan zitten met veel andere partijen die een belang hebben in de openbare ruimte. Denk aan projectontwikkelaars, woningcorporaties en zorgcentra. De beheerder is immers de verbinder tussen heel veel thema's.

Ondernemerschap

Bescheidenheid siert de mens, maar kan in sommige gevallen een remmend effect hebben. De beheerder treedt van nature niet snel op de voorgrond, maar in een veranderende tijd is het nodig om wat meer ondernemerschap te tonen. Het is onder meer aan het bestuur om dat te stimuleren, aan de beheerder om te leren van succesverhalen en ervaringen van collega's, eventueel bij andere gemeenten. Door zichzelf nadrukkelijker te manifesteren krijgt de beheerder sneller een plek aan tafel bij architecten, stedenbouwkundigen en projectontwikkelaars. En dat heeft alleen maar voordelen voor de langere termijn.

Wij gaan verder

Het Netwerk Toekomstgericht Beheer gaat binnenkort verder. We gaan aan de slag met concrete evenementen, trainingen en content die de beheerder helpt bij het invullen van zijn nieuwe rol. Met het achterliggende netwerk van Biind brengen we jou in contact met wie jij nodig denkt te hebben. Heb jij wensen of ideeën over wat het Netwerk Integraal beheer jou zou kunnen bieden? Of wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten? Stuur dan een mailtje naar manon@biind.nl

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.