Gerard Tertoolen

Vanuit mijn bedrijf De Verkeerspsycholoog GTi sla ik een brug tussen de sociale wetenschappen en mobiliteit(sbeleid). Dat doe ik door mensen te enthousiasmeren via presentaties, workshops, trainingen, publicaties en contacten te onderhouden in het veld. ‘Beleven’ en ‘zelf ontdekken’ zijn daarbij belangrijker dan ‘overtuigen.’ Tevens ben ik sinds 2007 verbonden aan adviesbureau XTNT, van waaruit ik samen met mijn collega’s adviesprojecten uitvoer voor overheden en bedrijfsleven.

Gevolgde opleidingen en cursussen: In 1989 heb ik de studie Klinische, Sociale en Organisatiepsychologie afgerond aan de Universiteit Utrecht. In 1994 ben ik aan dezelfde universiteit gepromoveerd op een proefschrift over de raakvlakken van psychologie en mobiliteit. Daarna heb ik diverse postdoctorale cursussen gevolgd, waarvan ik zelf de opleiding Procesmanagement bij het Sioo de belangrijkste vind.

Werkervaring: Van 1990 tot 1995 ben ik in dienst geweest van het RIVM waar ik als onderdeel van een internationaal onderzoeksprogramma onderzoek heb gedaan naar psychologie, mobiliteit en klimaatverandering. Van 1995 tot 2000 ben ik als senior beleidsmedewerker in dienst geweest van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Van 2000 tot 2006 ben ik lid geweest van een denktank die zich boog over het Personenvervoer van Morgen en was ik verbonden aan de Provincie Noord-Brabant. Het jaar daarop was ik senioradviseur bij TNO. Kort daarna heb ik besloten mij als adviseur te verbinden aan XTNT, waarnaast ik mijn eigen bedrijf begonnen ben, De Verkeerspsycholoog