Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie: Regie en participatie

nov26

Hoe houd je regie op het participatieproces? Je leert het tijdens de komende Verbindingsdag op 26 november.

Bij participatief werken heb je altijd te maken met meerdere personen en organisaties, met verschillende rollen en belangen. Denk maar aan individuele burgers en belangenbehartigers, bewonersinitiatieven en andere stakeholders. Soms moet je schakelen tussen veel lagen, zoals bij de Energietransitie, bij de Armoede Aanpak of bij Duurzaamheidsinitiatieven. Of het gaat om de Omgevingswet, met initiatieven van bedrijven, de buurt of het dorp. Hoe houd je regie op het participatieproces?

Programma

  • 13.30 – 14.00 uur Draaideurdates (3D kennis maken)
  • 14.00 – 15.00 uur Pak de regie en stuur op inhoud, proces en samenwerking
  • 15.00 – 16.00 uur Regie in de werkelijkheid
  • 16.00 – 17.00 uur EHBO bij regie krampen en andere blessures

Deze Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie gaat helemaal over regie en participatie. Dat doen we in vier delen.

Draaideurdates

Geen Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie zonder de carrousel van korte kennismakingen. Vandaar de nieuwe naam: Draaideurdates. Doe mee en ontmoet je participatie collega’s.

Pak de regie en stuur op inhoud, proces en samenwerking

Leren door te doen, daar gaat het om. Je krijgt een korte introductie film over regie te zien en gaat in de Breakout Rooms werken aan de bijbehorende opdracht. Hoe werkt het voor jou, als je stuurt op de inhoud, het proces en de samenwerking, en met betrokken bewoners?

Regie in de werkelijkheid

Verschillende sprekers vertellen hoe zij omgaan met regie en participatie. Zo behandelt Suzanne Swart-Beekhuis (Proparte Advies) haar aanpak van regie en bewonersparticipatie in het fysiek-ruimtelijke domein en de Omgevingswet. We zijn nog druk in gesprek met de andere sprekers, dus houd deze pagina in de gaten!

EHBO bij regie krampen en andere blessures

In het laatste onderdeel van de Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie gaan we elkaar direct helpen. Participatie professionals Mariëlla Kassing (gemeente Zutphen) en Jeroen Boon (VNG) brengen hun regie en participatie opgaven in en jij helpt hen verder. Deze verkorte intervisiesessies helpen de betrokken deelnemers enorm in hun werk. Mis het niet en draag bij!

Aanmelden

Leer hoe het echt gaat bij regie en bewonersparticipatie. Doe mee en meld je aan via de website www.beterinburgerparticipatie.nl. De kosten zijn 50 euro exclusief 21% btw en daar krijg je het Expertboek In 10 stappen Beter in burgerparticipatie gratis bij. Heb je het Expertboek al in huis? Dan betaal je Euro 32,50 exclusief 21% btw.

 

Verbindingsdag Beter in burgerparticipatie: Regie en participatie

Datum / tijd

26 november 2020
Aanvang: 14.00 uur

Prijs

€50,00

Locatie

near_meOnline