Je bent hier: Home | Masterclass Stop met bewonersavonden | 21 september 2020

Masterclass Stop met bewonersavonden | 21 september 2020

Sprekers

Kom op 21 september 2020 naar de Masterclass 'Stop met bewonersavonden! Maar wat dan wel?'

Participatie is héél belangrijk. Gemeentebesturen zeggen het allemaal en het klinkt flink door in de Omgevingswet, maar participatie in de praktijk is weerbarstig. Op een bewonersavond kom je steeds weer dezelfde groep mensen tegen. Als het project klaar is, zijn bewoners vaak niet tevreden met het resultaat.

Terwijl ambtenaren, ontwikkelaars en andere betrokkenen hun best hebben gedaan met participatie. Het saldo van bewonersavonden valt tegen, is vaak de ervaring tot nu toe. Dat moet dus anders. En het kan ook anders!

In de Masterclass ‘Stop met bewonersavonden!’ leer je hoe je een representatieve groep bereikt en plannen in co-creatie maakt, zonder dat het ellenlange processen met zich mee brengt. Anne-Mette Andersen van AM Landskab draagt tijdens deze dynamische Masterclass haar kennis over, van talrijke praktijkvoorbeelden waarbij proces en resultaat van een ruimtelijk project, juist zonder de traditionele bewonersavond, beter is geslaagd.

Wil je weten hoe je een succesvol participatietraject organiseert kom dan naar de Masterclass ‘Stop met bewonersavonden! – wat dan wél te doen’ op 21 september in Utrecht.

Schrijf je nu in!

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert