Rotterdamse huishoudens krijgen energie van Shell

donderdag 4 oktober 2018
timer 1 min
Rotterdamse huishoudens krijgen energie van Shell

Bewoners van de Rotterdamse wijk Katendrecht worden voorlopig in energie voorzien door restwarmte van de olieraffinaderij van Shell in Pernis. Met dit initiatief kunnen 16.000 huishoudens worden verwarmd.

Deze overgang van aardgas naar restwarmte levert op jaarbasis een C02-reductie van 35.000 ton op. De raffinaderij in Pernis is de eerste in de Rotterdamse haven die restwarmte gaat leveren. Shell heeft installaties gebouwd die het mogelijk maken om de restwarmte uit de raffinaderij af te voeren.

Havenbedrijf Rotterdam zorgt vervolgens voor het transport via de warmteleiding van Shell Pernis naar het bestaande warmtenet. Warmtebedrijf Rotterdam is verantwoordelijk voor de aansluiting op het bestaande warmtenet, het beheer en het onderhoud.

Door restwarmte te leveren aan huishoudens in de regio, is een volgende stap gezet in het reduceren van CO2-emissies. Marjan van Loon van Shell Nederland geeft aan dat samenwerking hierin van essentieel belang is.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.