Groningen wil minder blik in de stad

woensdag 22 augustus 2018
timer 2 min
Groningen wil minder blik in de stad

Auto's moeten zoveel mogelijk uit het straatbeeld verdwijnen en in parkeergarages of op eigen terrein worden geparkeerd. Dat is de kern van de nieuwe parkeervisie van de stad Groningen.

Dit schrijft het Dagblad van het Noorden. De parkeerdruk in de straten neemt toe. Inwoners van de stad rijden niet zelden rondje na rondje om een plekje in de buurt van hun huis te vinden, omdat de parkeerplekken in hun wijk door forenzen worden bezet. Bovendien willen wijkbewoners meer groen- en leefruimte, zo blijkt uit onderzoek. ''We hebben drie Noorderplantsoenen aan parkeerareaal'', licht wethouder Paul de Rook (D66) in de krant toe. ''Daar moeten we slimmer gebruik van maken.'' Kortom: auto’s moeten als het maar even kan van de straat.

Vergunning

In de nieuwe parkeervisie 2018-2025 worden mogelijke maatregelen opgesomd om dit voor elkaar te krijgen. Indien er nieuwbouw komt, is het de bedoeling dat de toekomstige bewoners geen vergunning krijgen op de openbare weg te parkeren. Wooncorporaties en projectontwikkelaars worden zo gedwongen op het nieuwbouwterrein voor een oplossing te zorgen. Ontwikkelaars zorgen ook nu voor parkeerplek, bijvoorbeeld in een parkeergarage. In de praktijk blijkt dat bewoners hier niet altijd gebruik van maken, omdat ze de tarieven te hoog vinden. Gevolg: ze parkeren hun auto op straat.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.