De openbare ruimte schoon en vrij van kauwgom

donderdag 4 oktober 2018
timer 2 min
De openbare ruimte schoon en vrij van kauwgom

Tegenwoordig draait alles om ‘uitstraling en beleving’ in de openbare ruimte. Met name in winkelgebieden waar beleving ervoor moet zorgen dat consumenten en bezoekers zich prettig voelen zodat ze een bepaald centrum graag bezoeken. 

Winkelgebieden worden in toenemende mate aantrekkelijk gemaakt met hoogwaardige verhardingen en goed doordachte inrichtingen. Hoe mooi en goed het ontwerp ook is, regulier onderhoud zoals vegen helpt niet te voorkomen dat het straatwerk vervuilt. Kauwgom - vaak in grote hoeveelheden aanwezig - is een grote bron van ergernis. Maar ook algen, mossen en grauwsluier, afkomstig van weer- en verkeersinvloeden, zorgen voor een grijze laag over de bestrating. Hierdoor wordt de oorspronkelijk bedoelde uitstraling teniet gedaan en staat het straatbeeld onder druk.  


Een schoon winkelgebied trekt bezoekers, geeft het centrum uitstraling, zorgt voor veiligheid, en levert alle partijen alleen maar voordeel op. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een schoon winkelgebied bezoekers een veilig gevoel geeft, dat vandalisme afneemt en dat een schoon winkelgebied als enig middel preventief werkt tegen hervervuiling. In een schone omgeving zijn mensen eerder geneigd hun troep in een vuilnisbak te gooien of hun kauwgom niet op straat te spugen. Een vuile straat nodigt juist uit tot hervervuiling en vandalisme.

Metamorfose

Na een reiniging door Jadon ondergaat het straatbeeld een ware metamorfose. Met de specialistische en gepatenteerde reinigingstechniek van Jadon wordt het straatwerk poriëndiep gereinigd met behulp van stoom en zeer heet water onder druk.  Door de hoge temperaturen zijn chemicaliën overbodig waardoor de milieubelasting laag is. Bestratingen worden volledig schoon en zien er uit als nieuw. Doordat het proces regelbaar is kunnen vrijwel alle typen verhardingen worden gereinigd, ongeacht het gebruikte type voeg, steensoort of afwerking. Jadon wordt breed toegepast door onder andere gemeenten, NS/ProRail en vastgoedbeheerders in België, Nederland en Duitsland.

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.