E-learning: In 9 stappen naar een beweegvriendelijke leefomgeving

dinsdag 22 november 2022

Foto: Shutterstock

Een beweegvriendelijke leefomgeving bestaat niet alleen uit voetbalveldjes, beweegroutes of calisthenicsparken. Het Stappenplan Beweegvriendelijke Leefomgeving van het Kenniscentrum Sport & Bewegen helpt bij het maken van goed onderbouwd beleid.

De aandacht voor onze directe leefomgeving is de afgelopen tijd toegenomen. Door corona, maar ook met de komst van de Omgevingswet is gezondheid daarin een steeds belangrijker issue geworden. Daarnaast is ruimte schaars. Er ligt een grote woningbouwopgave en andere maatschappelijke problemen vragen ook om de nodige ruimte in steden en dorpen, denk bijvoorbeeld aan de klimaatcrisis. Het wordt dus steeds belangrijker om de openbare ruimte te benutten voor sport en bewegen.

Stappenplan

Maar hoe pak je dat aan? Hoe kom je tot goed onderbouwd beleid voor een beweegvriendelijke leefomgeving? Het Stappenplan Beweegvriendelijke Leefomgeving van het Kenniscentrum Sport & Bewegen kan daarbij helpen.

E-learning

Het plan bestaat uit negen stappen. In een speciale e-learning worden drie fases onderscheiden om te komen tot een beweegvriendelijke leefomgeving: bedenken, verwezenlijken en opvolgen. De e-learning is in eerste instantie bedoeld voor professionals binnen gemeenten en sportservice organisaties. Ook GGD'en en scholen kunnen hun voordeel doen met het stappenplan. 

Lees ook: Hoe richt je een beweegvriendelijke leefomgeving in?

 

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.