Lodewijk Hoekstra

Mijn naam is Lodewijk Hoekstra en ik ben voorvechter van een duurzamere wereld waarbij mens en natuur in balans zijn. Ik geloof dat we deze band kunnen herstellen en dit voorwaarde is voor ons plek op deze wereld. 



Om deze boodschap met een groot publiek te delen ben ik wekelijks te zien op televisie als tv tuinman met een bereik van een half miljoen kijkers. Ik leer mensen dat groen een belangrijk onderdeel is van onze leefomgeving en dat het leuk is en niet veel werk om ermee aan de slag te gaan. Een andere manier van consumeren en het inrichten van tuinen kan sterk bijdragen aan een groenere en duurzame planeet. 



Daarnaast ben ik ambassadeur van Natuurwijs, Trees for All en de Vlinderstichting. De organisaties zetten zich in voor die dingen waar ik voor sta. Meer bomen en het tegengaan van C02, het vergroten van biodiversiteit en het onderwijzen van onze kinderen over de waarde van natuur.



Samen met mijn compagnon Nico Wissing verander ik de 'groene' sector door middel van een platform met 200 partners waarbij we duurzaamheid meetbaar maken voor planten producten en gebieden. We werken hierbij nauw samen met gemeenten, waterschappen en bijvoorbeeld projectontwikkelaars. Zo dragen we direct en vooral ook meetbaar bij aan groenere en gezondere steden waar het goed is voor mens én natuur. Naast 3 Green Deals met de overheid hebben we een eigen wetenschappelijke raad en praten we mee in diverse gremia als de Nationale Bijenstrategie, de NOVI en het Deltaplan voor Biodiversiteit. 



Ik geef tevens veel lezingen door heel het land waarbij ik graag mijn passie, kennis en expertise deel met een groot publiek. Het gaat hierbij wederom om mijn passie voor duurzaamheid en natuur en het geloof dat we samen kunnen bouwen aan een nieuwe wereld waar alles in balans is.

Contactgegevens

Functie
Founder NL Greenlabel