Paul Bliek

Paul Bliek (1967) is bij ZF Services verantwoordelijk voor marketing in Nederland en België en sales voor Nederlandse bus- en truckfabrikanten. Met een autotechnische opleiding en een vervolgstudie marketingmanagement is hij sinds november 2004 een trotse ZF’er.

De historie van ZF begint eind 19e eeuw in Friedrichshafen: het maken van tandwielen voor de aandrijving van de Zeppelins. ZF is een wereldwijd actief technologieconcern en levert systemen voor de mobiliteit van personenauto's, bedrijfsvoertuigen en industriële technologie. Met een uitgebreide technologieportfolio biedt ZF oplossingen voor gevestigde autofabrikanten, evenals mobiliteitsaanbieders en opkomende bedrijven op het gebied van transport en mobiliteit. Een centraal punt van de verdere ontwikkeling van ZF-systemen is digitaal netwerken en automatisering. ZF laat voertuigen zien, denken en handelen.

ZF heeft circa 149.000 werknemers op ongeveer 230 locaties in 40 landen. In 2018 genereerde ZF een omzet van 36,9 miljard euro. Het bedrijf besteedt meer dan zes procent van zijn jaarlijkse omzet aan onderzoek en ontwikkeling.

ZF Services Nederland B.V. en ZF Services Belgium sa/nv vertegenwoordigen ZF Friedrichshafen AG, de Duitse fabrikant van producten op het gebied van besturings-, aandrijf- en chassistechniek voor met name de automobielindustrie.

Naast complete units levert de organisatie in Nederland en België ruil-, vervangingscomponenten, onderdelen en reparatieservices voor vrijwel alle ZF producten.

paul bliek

Contactgegevens

Telefoon
Functie
Projectleider Marketing