Je bent hier: Home | Webinar Hittestress en Gezondheid

Webinar Hittestress en Gezondheid

Op 15 juni organiseert provincie Zuid-Holland het webinar Hittestress en Gezondheid.

Hitte is lang het klimaatrisico geweest waar de minste aandacht naar uit ging bij de ontwikkeling van klimaatadaptatie strategie├źn en plannen. Hitte is tot nog toe het gevaarlijkste klimaatrisico. Tijdens de twee extreme hittegolven in 2019 (toen voor het eerst de 40 graden werd aangetikt) en in 2020 (toen we de langste reeks tropische dagen ooit hadden) zijn respectievelijk 400 en 500 mensen extra overleden. Een onbekend maar vermoedelijk groot aantal mensen had last van de hitte, waarvan sommigen werden opgenomen op de spoedeisende hulp.

De provincie Zuid-Holland organiseert daarom deze digitale, landelijke bijeenkomst over Hittestress en Gezondheid op dinsdag 15 juni 2021 van 09.30-12.00 uur. De bijeenkomst is onderdeel van de Week van de Hitte die de provincie Gelderland organiseert van 14 juni t/m 18 juni. Zuid-Holland organiseert de bijeenkomst samen met het Klimaatverbond en in samenwerking met de provincies Gelderland en Utrecht, diverse GGD's en andere partijen. Deelname is gratis.

Samen willen we deze dag gebruiken om kennis en ervaringen te delen, te netwerken, te inspireren en op onderzoek uit te gaan. We hebben mooi programma dat bestaat uit een paneldiscussie en aanvullend op het plenaire programma zijn er 8 workshops. We sluiten gezamenlijk af. Ook is het mogelijk om aan het einde virtueel te speeddaten.

Kijk hier voor meer informatie over het programma en aanmelden

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert