Je bent hier: Home | Webinar Ecologisch Beheer

Webinar Ecologisch Beheer

Ecologisch beheer richt zich in de eerste plaats op het ondersteunen van ecologische processen. Want, zo is het idee, de natuur weet het beste wat goed voor haar is. Toch moeten er maatregelen worden getroffen om die natuurlijke processen aan te zwengelen en te ondersteunen. Hoe dat in zijn werk gaat, wordt tijdens dit webinar van NL Greenlabel door drie experts toegelicht.

Wat kunt u verwachten in dit webinar?

Gert-Jan Koopman van Heem neemt jullie mee in the do’s and don’ts omtrent de aanleg en het beheer van inheemse bermen en bloemenweides. In zijn verhaal richt hij zich vooral op streekeigenheid en de waarde die dat met zich meebrengt voor de biodiversiteit.

Jasper Helmantel van Cruydt-Hoeck Wildebloemen-zaden geeft een kijkje in de kwekerij en de zaadvelden om te laten zien wat er allemaal komt kijken bij het kweken en verwerken van inheemse wildeplanten-zaden op natuurvriendelijke wijze. Er gaat nog een heel proces aan vooraf en er komt veel kennis bij kijken om tot een succesvolle bloeiende bloemenweide te komen.

Erik Gorter van gemeente Apeldoorn vertelt over het ‘hoe’ en ‘waarom’ de gemeente een eigen wilde flora zadenbank heeft. Dit was ook de aanleiding voor het winnen van de Beste Berm Bokaal.

Programma

  • 11:25 uur - Inloop
  • 11:30 uur - Opening door keynote Gert-Jan Koopman, incl. vragenronde
  • 11:50 uur - Jasper Helmantel neemt je virtueel mee over de kwekerij en de zaadvelden
  • 12.10 uur - Erik Gorter vertelt over de wilde flora zadenbank van gemeente Apeldoorn
  • 12:30 uur - Einde webinar

Inschrijven voor de webinar

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert