Je bent hier: Home | Webinar: ‘Tiny Forest: klein bos, groot avontuur’

Webinar: ‘Tiny Forest: klein bos, groot avontuur’

Op 1 april presenteert ecoloog Fabrice Ottburg van Wageningen University & Research tijdens de webinar ‘Tiny Forest: klein bos, groot avontuur’ de tussentijdse resultaten van het onderzoek naar de Tiny Forests.

Tiny Forest bestaat vijf jaar. Inmiddels zijn in de minibossen meer dan 900 verschillende diersoorten aangetroffen met de mier, bladluis en pissebed als meest geziene bewoners. Welk effect hebben de minibossen nu precies op biodiversiteit, CO2-opslag en hittestress? 

Op 1 april worden de resultaten van het onderzoek naar Tiny Forests gepresenteerd.

Programma webinar ‘Tiny Forest: klein bos, groot avontuur’

Datum: 1 april 2021
Tijdstip: 10.00 - 12.00 uur
Dagvoorzitter: Maarten Bruns
Sprekers: Daan Bleichrodt, Fabrice Ottburg, Christine Wortmann en Marijke Zoetelief

Inhoud programma:

  • Projectleider Daan Bleichrodtmaakt je deelgenoot van het avontuur dat hij de afgelopen vijf jaar beleefde, staat stil bij de belangrijkste resultaten van vijf jaar Tiny Forest en ontvouwt ook de toekomstplannen voor de minibossen.
  • Ecoloog Fabrice Ottburg presenteert de tussentijdse onderzoeksresultaten van Tiny Forest en laat zien wat het effect van Tiny Forest is op biodiversiteit, CO2 opslag, hittestress en waterberging.Vragen aan Fabrice en Daan. Daan en Fabrice beantwoorden, na hun presentaties, prangende vragen van deelnemers.
  • Onderzoekvrijwilligers Christine Wortmann en Marijke Zoetelief zijn te gast, zij helpen al twee jaar met het onderzoek en delen hun meest opvallende ontdekkingen en ervaringen.
  • Een fotoverslag van de meest uiteenlopende diersoorten die in de minibossen wonen.
  • Daan Bleichrodt en Maarten Bruns schreven een boek over vijf jaar Tiny Forest, dat 16 april in de winkel ligt. In dit boek laten zij zien wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een beweging van deze omvang. In dit webinar lichten ze alvast een tipje van de sluier op.

Klik hier voor meer informatie en/of aanmelden

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert