Je bent hier: Home | Verdiepingsdag Prettigste Plekken

Verdiepingsdag Prettigste Plekken

Gekoppelde partners

Passend groen, hoe moet ik dat doen? Tijdens de Verdiepingsdag Prettigste Plekken combineren we twee actuele thema's: de mens centraal in beleid en groen voor gezondheid.

Passend groen, hoe moet ik dat doen?

Bij alle opgaven voor de openbare ruimte spelen sfeer en beleving een cruciale rol. Hoe vult u binnen al die opgaven de behoefte aan sfeer en beleving op de juiste manier in? En wat is daarbij de rol van groen? Groen is goed voor mens en milieu, maar hoe zorgt u ervoor dat al dat (nieuwe, extra) groen bijdraagt aan de beleving van de betreffende plek en daarnaast sociaal veilig, toegankelijk en gevarieerd wordt en uitnodigt tot ontmoeting, sport en spel?

Tijdens de Verdiepingsdag Prettigste Plekken combineren we twee actuele thema's in één dag: de mens centraal in beleid en ontwerp van de openbare ruimte (uitgangspunt van Prettige Plekken, dat inmiddels meer dan 1.000 klanten heeft bediend) en groen als multisuccesfactor voor beleving, gezondheid en klimaat.

Komt u ook?

Samen met gastheer gemeente Nijmegen nodigen we u graag uit voor deze Verdiepingsdag met drie beloftes:

  • U leert groen zo in te passen dat het goed gebruikt en beleefd wordt.
  • U leert hoe u eentonig of onveilig groen kunt transformeren naar een prettige plek.
  • We faciliteren theorie, ervaringsuitwisseling en casuïstiek over centrumgebied Nijmegen en bloemkoolwijk Dukenburg

Kent u de principes van het Handboek Prettige Plekken nog niet, dan bieden we u voorafgaand aan het basisprogramma een zeer scherp geprijsde mini-masterclass aan, verzorgd door de auteurs van het boek.

Programma en aanmelden

Het programma van de Verdiepingsdag Prettigste Plekken vind je hier.

Je kunt je hier rechstreeks aanmelden. Let op: heb je in het verleden de Masterclass Prettige Plekken gevolgd? Dan is deze inspiratiedag voor jou gratis!

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert