Schone Lucht Kennisdag

nov4

Bent u betrokken bij luchtkwaliteit in Nederland? Of gewoon geïnteresseerd? Werkt u aan de uitvoering van het Schone Lucht Akkoord en heeft u vragen over luchtkwaliteit en gezondheid? Reserveer 4 november in uw agenda voor de eerste Schone Lucht Kennisdag. Of meld u direct aan

 

De kennisdag is bedoeld om actuele kennis op te doen. Ook is er veel ruimte voor interactie en netwerken met (on)bekende vakgenoten. U krijgt bovendien volop gelegenheid om mee te denken over de Schone Lucht Akkoord Kennisagenda die wordt opgesteld. De kennisbasis en innovatie verder versterken is een belangrijk onderdeel van het Schone Lucht Akkoord. Op deze Kennisdag leren we ook van elkaar. De opbrengst van deze kennisdag dient als aanzet voor de Landelijke Schone Lucht Kennisagenda met als doel verdere kennisontwikkeling en kennisdeling.

Programma

In de ochtend laten we ons inspireren door de keynote én gaan we vervolgens samen aan de slag om de kennisvragen te verzamelen. In het kortere middagdeel gaan we de vragen verdiepen en prioriteren.

Ochtenddeel (10.15 – 12.30)

  • Opening en welkom door dagvoorzitter Marc van der Steen, in een vraaggesprek met Roald Lapperre (Directeur-generaal Milieu en Internationaal van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat)
  • Keynote door Bert Brunekreef (Emiritius Hoogleraar milieu-epidimiologie aan de Universiteit van Utrecht).
  • Pitches vanuit deskundigen, bedrijven, gezondheidsorganisaties en jongeren. Met onder andere gedragsdeskundige Anjo Travaille en Michael Rutgers (Directeur Longfonds). 
  • Interactieve verdiepingssessies waarin we de kennisvragen voor de korte maar vooral voor de langere termijn met elkaar delen
  • RIVM-presentatie met de stand der kennis en uitdagingen vanuit wetenschap in vogelvlucht.
  • Afsluiting ochtend

Middagdeel (13.00 – 14.15)

  • Discussie met het expertpanel en de deelnemers over de belangrijkste aanbevelingen en conclusies uit de verdiepingssessies.
  • Conclusie en vooruitblik op de vervolgstappen door het Programmamanagement Schone Lucht Akkoord

Aanmelden 

Reserveer nu vast 4 november in uw agenda én bestel hier uw gratis ticket. Alle informatie over deelname(links) krijgt u dan in aanloop naar de Kennisdag toegestuurd. 

Schone Lucht Kennisdag

Datum / tijd

4 november 2021
Aanvang: 11.15 uur

Prijs

€ Gratis toegang

Locatie

near_meOnline