Je bent hier: Home | Rondetafel ‘Governance of Data’

Rondetafel ‘Governance of Data’

Biind Expert Luc Wismans is op 27 november gespreksleider tijdens de Rondtafel over ‘Governance of Data’. Biind geeft twee wildcards weg.

De programmamanager Smart Mobility van Goudappel Coffeng en professor aan de Universiteit Twente gaat tijdens dit gesprek samen met een groep van maximaal tien inhoudelijke experts op zoek naar een antwoord op de vraag: ‘Waar liggen de rollen en verantwoordelijkheden van publieke en private partijen rond het verzamelen en verrijken van data?’

Urgent thema

In de Kamerbrief ‘Smart Mobility, Dutch Reality’ van oktober 2018 schreef minister Van Nieuwenhuizen (IenW) dat publieke en private partijen moeten samenwerken op het gebied van Smart Mobility. Daaraan gekoppeld is een krachtenbundeling, waarbinnen Rijk en regio’s zich hebben verplicht de verzameling en kwaliteit rond ‘publieke’ data te verbeteren.

Maar wie is er verantwoordelijk voor het verzamelen van de data, voor het verrijken daarvan en voor het borgen van de kwaliteit? “De verschillende stakeholders kennen elkaars rol en verantwoordelijkheid nog onvoldoende. Zodra ze dat beter weten, kan men een betere positie definiëren en een betere businesscase formuleren”, vertelt Wismans.

Meepraten?

De Rondetafel vindt plaats op woensdagochtend 27 november. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Wil jij meepraten? Stuur dan een mail naar redactie@biind.nl met daarin je inhoudelijke motivatie waarom jij de geschikte kandidaat bent om het gesprek naar the next level te helpen.

Ben je verhinderd en kan je niet praten, maar wil je wel graag je bijrage leveren? Dat kan op een aantal manieren:

  • Welke vragen heb jij op bovenstaande thema’s? Stuur ze de redactie toe en wij nemen ze mee in de discussie.
  • Wil je aanschuiven? Leden van Biind kunnen zich aanmelden voor een wildcard, waarvan we er twee per Rondetafel beschikbaar stellen.
  • Heb je zelf een thema waarover je graag een Rondetafel wilt organiseren? Je suggesties zijn welkom.

Meer weten over de Rondetafels van Biind? Lees het hier.

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert