Je bent hier: Home | Natuurinclusief bouwen: zo doe je dat!

Natuurinclusief bouwen: zo doe je dat!

Op 19 november vindt het congres Natuurlijk 2020 plaats.

Op naar natuurinclusief bouwen én denken als het nieuwe normaal. Die missie stelden we ons voor het Congres Natuurlijk 2019. En we zien gelukkig steeds meer aandacht voor natuurinclusief bouwen in de breedste zin van het woord in visies, beleid en praktijk. Draagvlak en kennis nemen toe, tegelijkertijd blijft groen te vaak nog een sluitpost. Na het denken is het nu tijd voor doen, tijd voor actie, tijd voor groen en natuur als vanzelfsprekendheid in de fysieke leefomgeving. 

In een gevarieerd online programma geven we daar op 19 november invulling aan rond drie pijlers:

  1. De eerste pijler gaat in op de noodzaak van integraal denken en doen. Alleen met een integrale blik op ecosystemen draagt groen bij aan een structurele en duurzame verbinding van de natuur met wonen, werken en gezondheid. 
  2. In de tweede pijler staat de waarde centraal: waarom doen we het, wat levert het op en voor wie? 
  3. In de derde pijler staat het doen centraal: inspirerende voorbeelden, geleerde lessen, geslaagde burgerinitiatieven, innovaties, handvatten en meer. 

Een initiatief van

Het congres is een initiatief van provincie Overijssel, IVN Natuureducatie, DuurzaamDoor, Natuur & Milieu Overijssel, Natuur voor Elkaar, Het Oversticht, Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging en wordt georganiseerd door Acquire Publishing. 

Reserveer vandaag nog je (gratis) ticket via www.congresnatuurlijk.nl.

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert