Je bent hier: Home | Festival Duurzame Mobiliteit

Festival Duurzame Mobiliteit

Ook data is niet meer weg te denken als basis voor duurzame mobiliteit. Hoe en waar kun je straks (snel)laden? Delen we straks alle mobiliteit? Hoe zien de logistieke hubs er straks uit? Op het Festival Duurzame Mobiliteit ervaar je wat er vandaag de dag gebeurt, krijg je inzicht in de nieuwste trends en gaan we actief aan de slag met nieuwe mogelijkheden en kansen. Welke ontwikkelingen zie jij?

Dien jouw voorstel in en doe mee!
Het Festival Duurzame Mobiliteit maken we niet alleen, het is van en voor iedereen. Daarom nodigen wij jou van harte uit om samen met ons de agenda en het programma van het festival vorm te geven. Door op te treden als spreker, een inhoudelijke sessie te verzorgen of een innovatief concept te demonstreren.

Hoe werkt het?
Via onderstaand formulier kun je je voorstel indienen. Belangrijk is aan te geven hoe jouw voorstel aansluit bij de vier inhoudelijke pijlers van de sectortafel Duurzame Mobiliteit.

  • Duurzame energiedragers (denk aan biobrandstof, ontwikkelingen rond waterstof of elektrificatie van vervoer.
  • Elektrisch (personen)vervoer (denk aan oplossingen en toepassingen rond elektrisch (personen) vervoer en de laadinfrastructuur).
  • Verduurzaming van logistiek (denk aan emissieloos vrachtverkeer, bouwvoertuigen/bouwlogistiek, bussen. Schoner varen, groene stadsdistributie, invulling van het last-mile transport).
  • Verduurzaming van personenmobiliteit (denk aan MaaS-concepten, oplossingen rond schone zakelijk reizen, deelconcepten).

Ook kan jouw voorstel aansluiten bij thema’s die de implementatie van duurzame mobiliteit mogelijk maken. Bijvoorbeeld sociale en/of technologische innovaties, digitalisering, data, de gebiedsgerichte aanpak (lokaal, regionaal, EU, internationaal), financiering, andere verdienmodellen, gedrag of wetgeving.

Lees hier meer.

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert