Robert de Kloe

Robert de Kloe studeerde bouwkunde aan De Haagse Hogeschool en architectuur aan de TU Delft. Na zijn studie specialiseerde hij zich in de fysieke toegankelijkheid van de gebouwde omgeving en was hij werkzaam voor zowel publieke als private opdrachtgevers.

Robert de Kloe is mede-eigenaar van PBTconsult, dat hij in 2000 met zijn businesspartner oprichtte. PBTconsult is een consultancybureau dat zich specialiseert in de fysieke toegankelijkheid van onze samenleving in brede zin, onder andere voor openbare ruimte, openbare gebouwen, privéwoningen, bouwelementen, culturele evenementen en openbaar vervoer. Robert heeft gewerkt aan toegankelijkheidsprojecten met musea (Mauritshuis, Amsterdam Museum), overheidsgebouwen, de historische stadscentra van o.a. Gouda en Brielle en andere landschappen zoals de Nederlandse stranden.

Robert de Kloe is co-auteur van de ITstandard, de Integrale Toegankelijkheid standaard die veel gebruikt wordt in Nederland om de toegankelijkheid van de gebouwde omgeving te beoordelen. Hij is lid geweest van diverse toegankelijkheid standaard beoordelingscomités en hij treedt regelmatig op als spreker op gebied van fysieke toegankelijkheid.

Robert de Kloe heeft diverse artikelen over toegankelijkheid gepubliceerd en hij is de initiator van HandiGap, een onderzoek naar in- en uitstapmogelijkheden van gehandicapten in het openbaar vervoer, dat internationaal wordt erkend als toegankelijkheidsstandaard voor de ov-sector.

Robert de Kloe

Contactgegevens

Organisatie