M. van den Oever

Leefwereldverbeteraars!

Ontzorgen voor elk project
Bomen kweken en adviseren is hun kerntaak – laanbomen, straatbomen en bomen voor in parken – maar Van den Oever verkoopt maar liefst 12.000 verschillende soorten planten en bomen en ontzorgt zo totaal rechtstreeks op elk groenproject. Heesters, pioenrozen, siergrassen, vlinderstruiken, bodembedekkers tot en met de boompaal en strooisellaag toe!

Boomkwekerij M. van den Oever uit het Brabantse Haaren is sinds 1791 één van de grootste kwekerijen op een ideale leemhoudende zandgrond met een voorstrekkersrol in duurzame teelt in Nederland en daarbuiten. Ze werkt samen met ca. 50 op kwaliteit geselecteerde groenleveranciers in de regio. Die insteek levert gezondere en sterkere bomen op voor haar klanten én een totaal groen assortiment tot op het project van de opdrachtgever ontzorgd. De kwekerij levert aan Nederlandse en buitenlandse gemeenten, hoveniersbedrijven, waterschappen en bouwondernemingen van België, Frankrijk, Duitsland, Denemarken tot Zweden, Engeland, Oostenrijk en Zwitserland. Haaren is momenteel de duurzame kraamkamer van groen Europa.

Green Life Programma
M. van den Oever’s bijna 230 jaar kennis en ervaring in de juiste boom op de juiste plek te adviseren, hebben ze vertaald in hun innovatieve Green Life Programma™. Walter van den Oever, zevende generatie boomkweker en groenadviseur: “Opdrachtgevers betrekken ons in een vroegtijdig stadium bij de projecten voor informatie, advies of second-opinion. We denken graag met ze mee en zetten onze expertise in. Vastgelegd in ons innovatieve Green Life™ Programma voor zes relevante groenomgevingen: Levend groen, Recreatief groen, Gastvrij groen, Helend groen, Productief groen of Infra groen. Hierin leveren gerichte M. van den Oever groenoplossingen zoals: CoolingDown™, ColourSpace™, Meet&Gree(n)t™, WaterFeet™ en een tiental meer.”

Het juiste groen
M. van den Oever vindt het van groot maatschappelijk belang dat ze met de juiste boom- en beplantingskeuzes de actuele klimatologische, economische, sociaal-maatschappelijke en ecologische opgaven optimaal kunnen aanpakken. Zo maar een greep uit de meest relevante functionele thema’s: hittestress, droogte, wateroverlast, CO2-reductie, bewegen & gezondheid, gastvrijheid en het verduurzamen en vergroenen van woonwijken. Walter: “Wij geven praktische handvatten om betere beplantingskeuzes te maken, zodat het juiste groen aan de gewenste functies een bijdrage levert aan een groenere en betere leefomgeving. Daarom noemen we onszelf ook ‘Leefwereldverbeteraars’.

Bezoekadres

Kerkeind 12 Haaren, Nederland.
Contactpersoon Marwin Dekkers
Contactpersoon Mirthe Donker
Contactpersoon Marius torn Broers