
Conferentie Gezonde & Duurzame Voedselomgeving
De manier waarop de openbare ruimte nu is ingericht, heeft directe invloed op de voedselkeuzes die wij dagelijks maken. Overal om ons heen – in de supermarkt, op straat en op plekken waar veel kinderen komen – worden ongezonde producten aangeboden en gepromoot. Dat heeft grote gevolgen: meer dan de helft van de volwassenen en één op de zeven kinderen in Nederland heeft overgewicht.
Met het aanpassen van de fysieke voedselomgeving kunnen we die keuzes positief beïnvloeden. Dit raakt niet alleen gezondheid, maar ook thema’s als gezondheidsverschillen, leefbaarheid, ruimtelijk ordening en klimaat.
Waarom deze conferentie?
Met deze conferentie willen we gemeenten en partners inspireren en activeren om samen de openbare ruimte zó in te richten, dat deze bijdraagt aan een gezonde én duurzame voedselomgeving. De conferentie wordt georganiseerd door GGD IJsselland, in samenwerking met Provincie Overijssel, Zilveren Kruis en JOGG.
Voor wie?
De conferentie is bedoeld voor:
- Wethouders en raadsleden
- Ambtenaren publieke gezondheid, ruimtelijke ordening en sociaal domein
- Stedenbouwkundigen en (landschaps)architecten van gemeenten
- JOGG-regisseurs
- GGD-professionals
Voornamelijk gericht op Overijssel, maar ook toegankelijk voor deelnemers uit de GGD-regio’s Noord- en Oost-Gelderland en Drenthe.Voor meer informatie of vragen kan je terecht bij de organisatoren van deze conferentie, namelijk Sanne Castelijns (c.castelijns@ggdijsselland.nl) of Wietske Huismans (w.huismans@ggdijsselland.nl).
Praktische informatie
- Locatie: Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, Zwolle
- Datum: Dinsdag 11 november 2025
- Tijd: 09:30 – 16:30 uur (start 10.00 en inloop 9.30)
- Inclusief gezonde en duurzame lunch en afsluitende netwerkborrel

Foto: Shutterstock
Datum / tijd
11 november 2025
Aanvang: 09.30 uur