Biind Bites - Hub's van visie tot praktijk

mei23

Op 23 mei van 12:30 - 13:30 organiseert Biind, het platform voor integrale samenwerking in de fysieke leefomgeving, een interessante lunchlezing over hub's. Met drie invalshoeken wordt het actuele thema besproken van beleid tot de praktijk. Laat je informeren en inspireren. En praat mee via de interactieve webinar tool.

Het programma is te vinden onder het aanmeldformulier.

 

Programma

Tijd Programmaonderdeel
23 mei 2023 12:30 uur Welkom en korte uitleg van programma en de webinar tool
23 mei 2023 12:35 uur Mobiliteitshub is de toekomst keyboard_arrow_down
In een ideale samenleving is alles dichtbij. Toch is niet altijd alles op korte afstand aanwezig en dus is voor de langere afstanden veelal andere mobiliteit nodig dan voor kortere afstanden. Veel mensen kiezen ervoor om met de auto te reizen vanwege snelheid of comfort. Maar ook het reizen met andere vormen van mobiliteit kan heel prettig zijn wanneer we ons bij het ontwerpen van mobiliteit niet alleen concentreren op ‘sneller’, maar veel meer op ‘aangenamer’ en ‘functioneler’. Mobiliteitshubs zijn hierin de toekomst. Maar hoe zorg je ervoor dat mobiliteitshubs op de juiste plaats met het juiste aanbod worden ontwikkeld? En hoe zorg je ervoor dat mensen het mobiliteitsaanbod in de hub gaan gebruiken? Marco Duijnisveld (Movares) en Martijn Elting (ENMorgen) presenteren hun visie en delen graag hun ervaringen met je.
23 mei 2023 12:55 uur Van parkeerdatabase naar hub revolutie: succesvolle proef met deelauto's opent deuren voor deelvervoer hubs keyboard_arrow_down
Eén centrale database met daarin alle parkeer- en verblijfrechten van Nederland. Dat was het ideaal van de Nederlandse gemeenten. Nu, bijna 15 jaar later, is deze droom een feit. Alle voertuigen die op kenteken geparkeerd zijn worden geregistreerd in de database die het NationaalParkeerRegister (NPR) heet en dat gehost wordt door de RDW. Nu het NPR zo’n sterke rol heeft in de parkeer- en verblijf keten bouwen gemeenten deze rol steeds verder uit. Zo is het idee in de praktijk getest om de parkerende deelauto’s zich automatisch te laten registreren in het NPR als er nog ruimte is in de stad. Deze proef is erg succesvol en zet de deur open om dezelfde werkwijze toe te passen voor hubs. Wilco van de Vosse zal het succes van de proef uitleggen en op welke manier deze kennis en ervaring ingezet kan worden voor het technisch ontsluiten van Hubs voor deelvervoer.
23 mei 2023 13:10 uur De hub als middel voor een leefbare stad en omgeving keyboard_arrow_down
We zien de hub als een middel om de leefbare stad en haar omgeving beter te maken. We willen vooral een integrale aanpak. En beginnen bij bestaande voorzieningen. Hoe doen we dat met elkaar en wat hebben we dan van elkaar, publiek en private partijen, nodig? Luister en praat mee tijdens dit interactieve rondetafelgesprek onder leiding van Martin Guit (Rebel Group) met Sven Snel (Mobian), Marco Duijnisveld (Movares), Martijn Elting (ENMorgen) en Wilco van de Vosse (SHPV).
Biind Bites

Datum / tijd

23 mei 2023
Aanvang: 12.30 uur

Prijs

€Gratis

Locatie

near_meOnline