Twee Senior Adviseurs Grondzaken

De provincie Flevoland streeft ernaar de ruimte binnen Flevoland optimaal te benutten en zorgt voor een prettige leefomgeving waar het goed wonen, werken, leren en recreëren is. Om mee te kunnen blijven bewegen, is gebiedsontwikkeling binnen Flevoland een continu proces.

Een toekomstbestendig landelijk stikstofbeleid leeft enorm binnen de provincie Flevoland. Hoe kunnen wij de juiste stappen zetten met oog voor onze provincie, inwoners en ondernemers. Ter versterking van ons team zijn wij op korte termijn op zoek naar twee enthousiaste en ervaren Senior Adviseurs Grondzaken.
 

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij het team dat werkt aan de integrale opgave Perspectief Landelijk Gebied en de programmateams met een gebiedsgerichte aanpak. Deze teams kennen een hechte samenhang en er heerst een open en informele sfeer.

Provincie Flevoland staat als gesprekspartner naast en met gemeenten, waterschap en de rijksoverheid: een onmisbare schakel in een netwerksamenleving waarin complexe vraagstukken alleen in samenwerking met partners kunnen worden aangepakt. De organisatie zet de maatschappelijke opgaven centraal en maakt daarop de cultuur (dat wat in harten en hoofden van mensen leeft), de structuur en het management passend. Samenwerking aan de voorkant en integraliteit in de aanpak van de opgaven en programma’s is een vanzelfsprekendheid.

Wat ga je doen

Je gaat onder meer aan de slag voor de opgave Perspectief Landelijk Gebied. Samen met ondernemers, gemeenten, waterschap en terreinbeheerders werken we aan een provinciaal programma landelijk gebied (PPLG). De opgave gaat in op de transitie van het landelijk gebied. De twee belangrijkste doelstellingen zijn een toekomstperspectief voor de agrariërs en herstel van de biodiversiteit.

De ontwikkeling van de provinciale opgaven in de afgelopen jaren, zorgt voor een vernieuwde blik op de grondmarkt. Ook het beleidskader vanuit het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) geeft hier richting aan. De grote provinciale opgaven zoals de energietransitie, de problematiek rondom stikstof, het terugdringen van CO2, natuurontwikkeling en het afremmen van de bodemdaling, spelen zich grotendeels af op de grond.

Als senior adviseur grondzaken ben je de 1e verwerver én aanspreekpunt voor zowel de interne opdrachtgevers (zijnde de opgaven en programma’s met een gebiedsgerichte aanpak) als de externe stakeholders, binnen provincie Flevoland. Je voert de regie op de markt en dat kan er toe leiden dat je gronden en opstallen verwerft in complexe gronddossiers voor de provincie. Je voert in overleg met de opgavemanager zelfstandig onderhandelingen aan de keukentafel en je bent verantwoordelijk voor de afwikkeling van de complexe gronddossiers. Je moet dus breder zijn dan alleen ‘opkoper’. Je acteert op strategisch niveau, je overziet de grote lijn en doorziet ingewikkelde (grond)vraagstukken. Door je parate kennis van wet- en regelgeving en kennis van het interne grondbeleid ben je een gedegen adviseur voor de opdrachtgevers en verantwoordelijke gedeputeerde(n).

Wat breng je mee

 • WO of HBO werk- en denkniveau met een afgeronde relevante opleiding in Vastgoed en Grondverkeer, Gebiedsontwikkeling en/of Ruimtelijk Ordening.
 • Tenminste 5 jaar aantoonbare werkervaring als Senior adviseur grondzaken en/of rentmeester, waarvan tenminste 2 jaar binnen een overheidsinstelling.
 • Aantoonbare kennis van actuele Wet- en regelgeving verbonden aan de ontwikkelingen van tenminste één vakgebied in het Landelijk Gebied (zoals het Nationaal Programma Landelijk Gebied, legalisatieprogramma PAS-melders of opkoopregelingen van het Rijk).
 • Ruime kennis en ervaring met politiek-bestuurlijke processen en je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit.
 • Ervaring met het voeren van onderhandelingen en de juridische en financiële afhandeling van aan- en verkoopdossiers van onroerend goed.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, in woord en schrift.

Als persoon ben jij

 • Zelfstandig en werk je goed samen binnen een team.
 • Integer, je staat stevig in je schoenen en bent proactief.
 • Een adviseur met overtuigingskracht en doorzettingsvermogen.
 • In staat om met tegengestelde belangen en weerstand om te gaan.
 • Een netwerker die verschillende partijen weet te verbinden.

Wat bieden wij jou

We zijn een open transparante organisatie waarin de professionaliteit van de medewerkers centraal staat. Onze medewerkers vertellen met trots over hun werk. Zij helpen elkaar, voelen zich veilig en gehoord en werken aan hun ontwikkeling. We laten doelbewust onze eigenheid zien in ons werk en ons gebied. Dit doen wij innovatief, vernieuwend en door steeds te blijven leren. 

 • Het jaarsalaris (inclusief Individueel keuze budget), is afhankelijk van opleiding en ervaring, en bedraagt minimaal € 64.856,05 en maximaal € 91.813,88 bruto per jaar (schaal 12) bij een 36-urige werkweek.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Je hebt de mogelijkheid om bijvoorbeeld extra vakantiedagen bij kopen. Ook krijg je een goede pensioenregeling, een laptop en een NS Business Card.
 • Een persoonlijk opleidingsbudget van € 5.000,00 voor 5 jaar.
 • Een aanstelling voor 1 jaar. Wij hebben de intentie dit na 1 jaar om te zetten naar een vaste aanstelling.
 • Een werkplek op 2 minuten lopen van station Lelystad en de mogelijkheid om thuis te werken met bijbehorende (ergonomische) thuiswerkmiddelen.

Meer informatie en reageren

Wil jij je talenten inzetten bij provincie Flevoland? Reageer dan vóór 5 juni 2023 via de sollicitatiebutton en laat je gegevens achter. Wil je eerst meer weten over deze vacature, dan kun je contact opnemen met Edzard van de Water (opgavemanager Perspectief Landelijk Gebied) 06 1830 3946.
 

 • Organisatie:
  Provincie Flevoland
 • Locatie:
  Lelystad
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Dienstverband:
  Vast
 • Uren:
  28
 • Meer informatie:
  Sollicitatiebutton