Coördinator team Advies en Ondersteuning

Wil jij een bijdrage leveren aan het in stand houden van ons mooie Hilversum, met name wat betreft de fysieke leefomgeving? En wil jij er met veel eigen verantwoordelijkheid, voor zorgen dat de (juridische) advisering door het team op rolletjes loopt, dan is dit dé baan voor jou!

De functie

Wij zoeken een team-coördinator als rechterhand van de teammanager, die een eigen verantwoordelijkheid heeft voor wat betreft de inhoudelijke coaching van het team en daarbij zowel op team- als afdelings (overstijgend)niveau de processen overziet. Dit betekent bijvoorbeeld dat je proactief stuurt op alle verschillende taken van het team; voornamelijk op het gebied van de juridische advisering in de fysieke leefomgeving, maar ook de markt en de juridische handhaving behoren tot het taakveld van het team. Je stuurt en verbindt op kwaliteit, kwantiteit en planning. Je monitort op voortgang, analyseert en rapporteert. Je denkt mee over nieuwe ontwikkelingen, werkzaamheden en medewerkers. Daarnaast signaleer je knelpunten en kom je met oplossingen die je vervolgens implementeert, zowel binnen als buiten het team.

Ook vertegenwoordig je de afdeling bij interne en/of externe overleggen/projecten, stem je af met de andere coördinatoren, neem je deel aan de MT-vergaderingen van de afdeling en sluit je (indien nodig/gewenst) aan bij overleg met het bestuur. 

Kennis en ervaring

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding of een vergelijkbaar niveau door ervaring en vakgerichte opleidingen, bij voorkeur op het gebied van het (bestuurs)recht;
 • Ruime werkervaring op het gebied van (juridische) advisering binnen het fysieke domein bij een gemeente of vergelijkbare organisatie, bij voorkeur aan de uitvoerende kant, eventueel aangevuld met coördinerende werkervaring;
 • Kennis van de VTH-processen, beleids- en programmacycli;
 • Affiniteit met automatisering en financiën;
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wie ben je?

Als coördinator verbind je zowel binnen het team als met de rest van de organisatie. Je bent in staat om onder druk te werken en je hebt relativeringsvermogen. Daarnaast ben je klant- en samenlevingsgericht, politiek bestuurlijk sensitief en ben je goed in plannen en organiseren. Je hebt een enthousiaste, empathische en flexibele persoonlijkheid die medewerkers kan stimuleren. Je bent signalerend en oplossingsgericht, en hebt daarbij een helicopterview. Daarnaast ben je initiatiefrijk en besluitvaardig, waarbij je mensen meekrijgt.

Hoe ziet je nieuwe team eruit?

Je gaat deel uitmaken van het Team Advies & Ondersteuning bij de afdeling Publiekszaken. Team A&O is een dynamisch en gemêleerd team met verschillende vakdisciplines. Het team bestaat onder andere uit (juridisch) adviseurs op het gebied van bouwen, openbare ruimte en markt, horeca, ondermijning, milieu en parkeren. Ons motto is “Wij zijn een serieuze gesprekspartner met kennis van zaken die adequaat adviseert”. Wij ontwikkelen onze 2-benigheid doordat wij de relatie tussen buiten en binnen versterken; verbonden en goed geregeld! Wij zoeken steeds verbinding en samenwerking, zowel in- als extern. Binnen het team heerst een informele sfeer met korte lijnen en veel humor.

Gemeente Hilversum, mediastad in het groen
Zorgen voor nu en werken aan morgen

Met bovenstaand motto leggen we de verbinding tussen onze ambities voor Hilversum in de toekomst en de wensen en behoeftes die op dit moment bij de Hilversummers leven.

De afgelopen jaren is gewerkt aan een fundament waar we Hilversum verder op uitbouwen. Naar elkaar omkijken, goed bereikbare voorzieningen voor inwoners die dat nodig hebben, en veilige buurten vinden wij belangrijk. Het is onze wens dat inwoners voor elkaar zorgen en dat mensen zaken in hun eigen buurt of wijk kunnen regelen. En als het nodig is bieden we zorg of ondersteuning. Maar er is meer: ook toekomstbestendige werkgelegenheid, bereikbare woningen, een duurzame leefomgeving en voorzieningen op het gebied van sport, kunst en cultuur staan hoog op onze agenda.

Als gemeente willen we ín de maatschappij staan, niet ernaast. Hilversum moet een leefbare en veilige stad zijn, waar iedereen zich thuis voelt, waar inwoners zich gewaardeerd voelen en waar mensen zich in hun werk en vrije tijd kunnen ontplooien. Om samen met de Hilversummers op te trekken, blijven we in contact met inwoners, bedrijven en organisaties. Op die manier komen hun zorgen, ideeën en wensen rechtstreeks bij ons terecht.

Wat bieden wij je?

 • Je krijgt een 28 - 36-urige werkweek.
 • We bieden je een contract van 1 jaar met de intentie om dit na een jaar om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd.
 • Jouw salaris valt in schaal 11, deze loopt van € 4.020,= tot en met € 5.725,= bruto per maand op basis van 36 uur per week. In samenspraak met jou schalen we je in, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Aanvullend krijg je iedere maand nog een Individueel Keuzebudget (IKB) tot je beschikking van 17,05%. Per maand is dit minimaal € 685,41 tot maximaal € 976.11 bruto bovenop je salaris. Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor verschillende doeleinden;
 • Je krijgt van ons een telefoon en laptop tot je beschikking;
 • Hilversum biedt een NS business card aan met 100% vergoeding voor woon-werkverkeer met OV;
 • Je bouwt een goed pensioen op bij ABP;
 • Tevens heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering en voor diverse andere verzekeringen kun je korting krijgen;
 • Wij hebben een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden op vakgebied en persoonlijke ontwikkeling. De Hilversum Academie is een platform waar de gemeente Hilversum trainingen, workshops en e-learnings aanbiedt voor alle medewerkers. Vanaf je eerste werkdag kun je hier zelf gebruik van maken;
 • Een gezonde werk- en privébalans vinden wij belangrijk! Afhankelijk van je functie kun je bij ons hybride werken.

Meer weten?

Neem gerust contact op met Mariette Jordans (Teammanager Advies & Ondersteuning) op telefoonnummer: 06 41510719.

Interesse?

Voor nu heb je de mogelijkheid om tot en met 11 juni 2023 te reageren via onze sollicitatiepagina. Als er voor die tijd kandidaten reageren die goed aansluiten bij het profiel dan gaan wij met diegene alvast in gesprek.

Nieuwsgierig geworden? Wil je weten wat er speelt bij gemeente Hilversum en wil je een indruk van je toekomstige collega’s krijgen? Kijk of volg ons dan op LinkedIn, Twitter, Instagram of Facebook.

Hilversum wil een leefbare en veilige stad zijn waar iedereen zich thuis voelt, ongeacht waar jij of je familie vandaan komt, hoe je er uit ziet en van wie je houdt. Dit geldt ook voor de gemeentelijke organisatie.
 

 • Organisatie:
  Gemeente Hilversum
 • Locatie:
  Hilversum
 • Opleidingsniveau:
  HBO
 • Dienstverband:
  Vast
 • Uren:
  28
 • Meer informatie:
  Sollicitatiepagina