Je bent hier: Home | Inspiratiesessie: Integraal beleid en beheer

Inspiratiesessie: Integraal beleid en beheer

Integraal werken, niemand lijkt erop tegen. Op veel plekken gaat het goed, op minstens net zo veel plekken is de praktijk weerbarstiger dan gedacht. Om structureel samen te werken met alle stakeholders, doelen te bepalen en te halen, binnen planning en budget blijkt vaak nog niet zo eenvoudig. Terwijl de Omgevingswet juist daarop gebaseerd is. Tijd voor een inspiratiesessie vol praktijkervaringen om elkaar te informeren, inspireren én daadwerkelijk een stap verder te helpen.

Vier praktijkverhalen én discussie Op 9 september bieden we je graag een interactief online event aan vol praktijkervaringen én discussie. Vier ervaringsdeskundigen nemen zitting in het panel. Elk van de panelleden presenteert in 15 minuten zijn casus als basis voor een goede discussie tussen de panelleden én de deelnemers.

- Syb Tjepkema (senior adviseur Mobiliteit bij de gemeente Zwolle) deelt zijn ervaringen met gebiedsgericht werken in de wijk Kamperpoort in Zwolle waarbij parkeeruitdagingen in samenhang met klimaatadaptatie en vergroening samen met de wijk opgepakt worden.

- Peter van Marle (kostendeskundige gemeente Hengelo) schetst zijn visie én ervaring met integraal werken binnen de gemeente Hengelo rondom de stadsvisie in het algemeen en de openbare verlichting in het bijzonder.

- Maarten Welmers (Esri) zoomt aan de hand van een of meer casussen in op het gebruik van data en technologie als gezonde basis voor integraal en/of gebiedsgericht werken.

- Martijn van Eck (Kragten) geeft aan hoe voor de inwoners van een nieuwe woonwijk bij de Waalsprong in Nijmegen een  beweeglint is aangelegd dat vele functies en doelgroepen combineert. Ricky van Lingen (Kragten) laat zien hoe door fundamenteel anders naar het groen in Helmond te kijken, de waarden beter in beeld komen en dit een hele krachtige bouwsteen vormt voor de omgevingsvisie.

Voor wie
De bijeenkomst is uiteraard leuk en leerzaam voor integraal werkende professionals in de fysieke leefomgeving. Maar ook, of juist, voor de mensen die vanuit één van de besproken vakgebieden opereren heeft het meerwaarde om de kernpunten en ervaringen van integraal beleid en beheer te kennen.

Aanmelden
Je kunt je gratis aanmelden voor deze Inspiratiesessie. Je ontvangt voorafgaand aan de bijeenkomst alle praktische informatie én inlog gegevens.

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert