Je bent hier: Home | Climate Trees EU2019

Climate Trees EU2019

Op 27 juni organiseert Tree Centre Opheusden de Climate Trees EU2019. Dit is een kennisdag over klimaatbomen, bedoeld voor boombeheerders, kwekers en architecten. 

Tree Centre Opheusden organiseert de kennisdag in samenwerking met vakbladen Boomzorg en Boom in Business. Het doel van het symposium is kwekers, beheerders en architecten er bewust van te maken dat er door de klimaatverandering meer bomen in de stad moeten komen.

Boomkwekers spelen in dit proces een cruciale rol, omdat zij nu alle soorten in productie moeten nemen die over vijf, tien of vijftien jaar in de stad geplaatst worden. Voor kwekers in het teeltgebied rond Opheusden geldt dat nog sterker. Dit gebied wordt namelijk internationaal gezien als dé kraamkamer van de Europese boomteeltsector. 

Kees van Schenkhof, voorzitter van Tree Centre Opheusden: "Het is belangrijk dat Opheusden laat zien waar men staat in de discussie over klimaatbomen. Het is cruciaal dat er meer bomen geplant worden in onze steden. Opheusden is er vast van overtuigd in dat proces een cruciale rol te kunnen spelen. Onze leden hebben de kennis én de bomen daarvoor. Het is belangrijk dat dit internationale symposium daaraan bijdraagt."

Het symposium ClimateTrees.EU wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een groot aantal boomkwekers uit het gebied, die als founding partners optreden. 

Klik hier voor meer informatie. 

 

Zelf een evenement organiseren?

Face-to-face contact is een van de pijlers van Biind. We organiseren zelf tientallen thema- en netwerkbijeenkomsten. Heb je suggesties voor onderwerpen? Wil je gastheer worden van een van de bijeenkomsten? Of organiseer je zelf een congres, cursus of masterclass die je in onze kalender wilt opnemen?

Mail suggesties naar Geert