Themabijeenkomst Gezonde Gebouwen en Omgeving

jun8

Kennispartners als NL Greenlabel vertellen waarom het urgent is om met natuurinclusief bouwen aan de slag te gaan en laten zien hoe dat werkt. En onder andere DGMR en Ballast Nedam Development laten zien hoe zij in de praktijk aan de slag zijn met deze belangrijke onderwerpen. Ook dagen we je uit om jouw stem te laten horen voor versnelling en opschaling.

We geven je de handvaten om andere keuzes te maken bij ontwerp en realisatie van onder andere gebouwen en gebiedsontwikkeling en laten zien wat dit in de praktijk betekent. Dat laten verschillende partners zien aan de hand van praktijkvoorbeelden, waarin onder meer natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie in optima forma naar voren komen. Wie we op het podium hebben en met welke acties we die dag over de bühne komen, daar hoor je binnenkort meer over. Eén ding is zeker: mocht je nog niet bekend zijn met de positieve impact van de natuur en wat dit op het welzijn van de mens betekent, dan heb je na 8 juni alle kennis om een nieuwe weg in te slaan.

Vanuit DGMR vertelt Jean Frantzen over biomimicry en biophilie, over hoe natuurlijk bouwen de gezondheid op een positieve manier kan bevorderen. Daarnaast leer je hoe biobased materialen bijdragen aan biodiversiteit en klimaatadaptatie. Ballast Nedam Development vertelt je in de persoon van Tessa Haarler meer over dit project waarin de transformatie van een vervuild gebied rondom de A2 naar een gezonde woon-, werk- en leefomgeving centraal staat. Jille Koop en Sander de Iongh van Rijksvastgoedbedrijf vertelt je vervolgens meer over hoe de aanbesteding van de renovatie van een kantoor ook natuurinclusief kan. Met zorg voor beschermende soorten en nieuwe soorten flora en fauna. 

Meer informatie en aanmelden

Foto: Shutterstock

Datum / tijd

8 juni 2023
Aanvang: 09.00 uur

Prijs

€195

Locatie

near_meBasecamp Utrecht