Webinar: Werken aan een betere toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking

sep15
Mensen met een visuele beperking staan in de hedendaagse samenleving voor flink wat uitdagingen. Benieuwd hoe iemand met een visuele beperking van A naar B reist? Welke obstakels hij/zij ervaart in de openbare ruimte, gebouwen, tijdens publieke activiteiten en hoe je hier verandering in kunt aanbrengen? Dan is dit webinar iets voor jou!

Inclusief ‘vanaf de tekentafel’

Kennis Over Zien, het samenwerkingsverband van Bartiméus, Koninklijke Visio, Robert Coppes Stichting, Oogvereniging en MaculaVereniging, organiseert, in samenspraak met VNG, twee keer een webinar. In dit webinar maken we medewerkers, beleidsmakers en ontwerpers bij gemeenten bewust van de uitdagingen die deze doelgroep tegenkomt in de openbare ruimte. Aan bod komt de impact van een visuele beperking, maar ook hoe je ‘vanaf de tekentafel’ al rekening kunt houden met inclusie van mensen met een visuele beperking.

Bewust aan de slag

Na het volgen van dit webinar ben je je bewust van de noodzaak van inclusiviteit en heb je de tools in handen om de toegankelijkheid voor mensen met een visuele beperking en daarmee de inclusiviteit te vergroten op jouw (beleids)terrein. Zo werk je constructief mee aan de uitvoering van het VN Verdrag Handicap.

Voor het interactieve gedeelte van het programma kun je, voorafgaand aan webinar, een specifieke situatie uit je eigen gemeente inbrengen.

Meld je aan

Het webinar duurt 1,5 uur en wordt georganiseerd op 15 september 2022. Aanmelden kan hier

Programma

Tijd Programmaonderdeel
25 mei 2022 13:43 uur
Blind en slechtziend

Foto: Shutterstock

Datum / tijd

15 september 2022
Aanvang: 09.30 uur

Locatie

near_meOnline